Evenimente demne de povestit

10153560_789803884365276_300139392_n

Ştiu, nu am mai scris demult. Dacă o să mă întrebaţi, nu ştiu să vă răspund nici de ce, nici când o să mă reapuc. Încă sunt nehotărâtă în privinţa multor lucruri legate de blog. Însă ştiu că miercuri, 2 aprilie, este o zi mult prea importantă ca să o trecem cu vederea. Această zi marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iaşi, împreună cu partenerii locali: Fundaţia „Star of Hope România”, Fundaţia „Ancora Salvării” şi Asociaţia „Surâsul albastru”, au pregătit diverse acţiuni şi manifestari publice pentru voi.

În cadrul celei de-a VI-a ediţii a Campaniei „Arată că îţi pasă!”, o serie de evenimente publice dedicate copiilor si tinerilor cu autism vor aduce în discuţie această problemă, atât de superficial tratată. Aşadar, dacă vreţi să vă împlicaţi şi voi în acest demers, puteţi participa la cele de mai jos:

• 1 aprilie – 11:00 – Conferinţa de presă În Sala Mare a Primăriei Iaşi

• 1 aprilie – ora 16.00 – Decathlon – Competitie Sportiva la care vor participa copiii si tinerii cu autism.

• 2 Aprilie – orele 11.30-12.30 – Marşul diversităţii pe traseul Piaţa Unirii – PALAS. Acolo, participanţii la marş, copii şi tineri cu autism, elevi şi studenţi din şcolile şi universităţile ieşene, vor forma o fundă umană ce îşi propune să reproducă fundiţa din piese de puzzle, acceptată ca simbol al autismului, reprezentând diversitatea din comunitatea în care trăim.

• 2 Aprilie – ora 19.30 – Primăria Iaşi – Aprinderea luminii albastre, precedată de un moment demonstrativ de zumba şi urmată de lansarea lampioanelor albastre.

• 3 aprilie – ora 18.00 – Motel Bucium – Seară caritabilă pentru strângerea fondurilor necesare amenajării unei săli de terapie senzorială. Invitaţii la seara caritabilă vor primi fotografii realizate de copiii de la Pro Image Kids, care au organizat un concurs de fotografie cu tema ALBASTRU şi obiecte confecţionate de copiii cu autism alături de copii din comunitate.

 Ştiu sigur că nu trebuie să vă scriu cuvinte multe ca să vă conving. Mai ştiu că e tare bine să ne uităm în jur din când în când şi să să încercăm să sprijinim copiii care până nu demult, erau consideraţi de stat ca fiind prea alintaţi. Pentru mai multe informaţii despre această iniţiativă, o puteţi contacta pe cea în faţa căreia ar trebui să cadă toate stereotipurile şi răutăţile, Carmen Gherca, preşedinte ANCAAR Iaşi.

Tel: 0332 408826, e-mail: carmen_gherca@yahoo.co.uk

One Response to “Evenimente demne de povestit”

Leave a Reply

  • (will not be published)